2 oktober 2011

Ny form av pulshöjande cykling

Det var alldeles för skönt att trassla in sig i sängens rena lakan i morses, borde ha tänkt på det och väntat med att byta lakan tills efter lördagens simpass. Var helt omöjligt att slita sig från sköljmedelslukten och de fortfarande  lite styva lakanen. Eftersom huset var befolkat med intressantare personer än mamma fick jag ligga kvar extra länge innan jag gick upp och mötte en oktoberdag utöver det vanliga. När de gästerna lämnat huset och de två äldsta Cappellaros gått på bio gav jag och Edith oss ut på egna äventyr. Vi upptäckte en ny effektiv form av cykelträning. Steg ett är att ladda cykeln med femton kg barn. Steg två i detta pulshöjande cykelpass är att konstant sjunga underhållande och varierande barnsånger. Ju fortare du cyklar desto högre måste du sjunga för att coachen skall bli nöjd. På detta sätt avverkade vi 12 km och i slutspurten uppför Brötvägen lät det från coachen "Mamma du orkar, kämpa på fortare fortare". Två nöjda tjejerna kunde sedan njuta till fullo av kusinens sexårskalaset. Champange, löjrom, älgstek och kantarellpasta, ett sexårskalas som heter duga.

Idag, söndag, fick det bli en vilodag, förstår inte vem som stulit all min energi den har inte stått att finna någonstans. De två yngsta familjemedlemmarna är skäligen misstänkta för stöld för de har haft svårt att förbruka sina depåer. Efter morgongympa, dansuppvisning och jage var det dax för dagens första upptåg. Flytta "sängen" ut i buskarna.

Jag har förgävs försökt kanalisera deras energi till något konstruktivt som att städa på rummen och röja garderober, utan framgång. Först när det involverade mycket vatten och möjlighet till "skumproduktion" kunde jag väcka deras intresse.


Så nu har vi inte bara ett garage fullt med cyklar utan ett garage fullt av rena cyklar. "Så gott som ny, faktiskt finare än när den var ny" var Gretas slutsats.  Ediths bidrag till "Tankar för dagen" var när hon kontrade med "Pappa dina saker då? Du är slarvig" när hon uppmanades att plocka undan sina saker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar