31 maj 2012

Hur mycket får det kännas?

Jag tänker inte på hagel som pepprar en inte ont anande löpare utan den där gamla stressfrakturen! Dagen efter 5-tusingen spännde och stramade det rejält, så länge jag inte klämde på benet kunde jag intala mig själv att det inte var någon fara, men tryck på tibia gör ont. Eller? Vart går gränsen mellan smärta och ömhet? Och hur ömt får det vara utan att det är en fara? Beslutade mig för en extra löpfri dag och sen idag var det dax att testa de nya skorna, strumporna hade generalrepetition i fredags men kombon var ny.


Uppdraget var 12-15 km med puls mellan 65-75%, hade på förhand bestämt mig för max 12 km. Enligt Garmin var jag aldrig över 73 % med undantag för ett par uppförsbackar utan låg runt 70 men efteråt visade klockan medel 78%, tillförlitlig teknik! Skorna kändes super tätt följt av flåset men det kändes lite grann i det där j..la smalbenet så jag nöjd mig med 10 km. Andra milen sen i oktober och i tempot jag höll hade jag lätt sprungit några till.

Så att jag inte skulle bli för kaxig bestämde sig väder guden för att kyla ner mig med en hagelskur och sen hela dagis festen i ett ösregn. Picnic maten smakade bra i regnet och till efterätt blev det lila läppar trots att glassen frös inne. 


 
Kvällen avslutades ännu blötare i Vårby men jag hade inte mycket att ge där ikväll huvudvärk och gåshud avbytta varandra passet igenom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar